Hrníčkový rybízový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrneček olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr moučka
1 miska rybíz
2 hrnky polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz otrháme, dobře omyjeme a necháme oschnout.

  2. Pomocí hrníčku si odměříme mouku, cukr, mléko a olej. V misce promícháme všechny ingredience na těsto a jako poslední opatrně přimícháme rybíz.

  3. Těsto dáme na vymazaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Rybízový koláč můžeme dozdobit drobenkou.

  4. Hrníčkový rybízový koláč podáváme ke snídani, svačině, ale i jen tak na chuť ke kávě a čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!