Hrachová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g sádlo
400 g hrách
1 list bobkový list
20 g hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
4 ks kyselá okurka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrách nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list. Těsně před dovařením osolíme. Dále si připravíme světlou jíšku z tuku a mouky (můžeme použít jíšku hotovou).

  2. Uvařený měkký hrách zalijeme smetanou, jíškou a přidáme nakrájené okurky. Za stálého míchání vše společně povaříme.

  3. Hotovou kaši podáváme s vařeným uzeným nebo jiným masem. Přidat můžeme vejce natvrdo, pečivo a kyselou okurku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!