Hovězí zeleninový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
0.5 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 lžíce polohrubá mouka
olej na smažení
100 g hlávkové zelí
700 g hovězí plec
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso nakrájíme na stejnoměrné kostičky osolíme a opepříme. Pak si nakrájíme najemno cibuli. Zeleninu si také omyjeme, očistíme a nakrájíme ji nahrubo. Komu nevadí kousky zeleniny, stačí nakrájet na kostičky a zelí na nudličky.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájené kostičky masa a orestujeme. Vše pak mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, necháme zbylou vodu ve šťávě vydusit.

  3. Maso a vydušenou šťávu zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Vše zalijeme trochou vody, přidáme zeleninu a vaříme asi tak 15 minut. Pokud chceme změnu můžeme na konec dát zakysanou smetanu.

  4. Hovězí zeleninový guláš podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!