Hovězí vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks celer
1-2 ks mrkev
1 balíček hovězí maso
1 ks petžel
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vše přivedeme k varu, sebereme pěnu a na mírném ohni maso vaříme asi hodinu. Pokud se voda vyvaří, dolijeme ji. Pokud chceme maso mít rychleji uvařené, můžeme je nakrájet na menší kusy.

  2. Mrkve, petržel a celer očistíme. Po hodině vložíme zeleninu do vývaru s masem a vaříme dalších 30 minut. Jestli chceme vývar silnější, povaříme maso a zeleninu déle.

  3. Před dovařením polévku ochutíme pepřem, vegetou a případně trochou soli.

  4. Hovězí vývar podáváme s rýží nebo s nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!