Hovězí s rajčaty a zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
1 špetka sůl
5 ks rajče
1 ks pórek
zázvor
2 lžíce světlá jíška
500 g hovězí roštěná
1 kostka bujon
4 lžičky třtinový cukr
1 špetka drcený anýz

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a odblaníme, zalijeme horkou vodou se solí, případně jednou kostkou hovězího nebo zeleninového vývaru a vaříme asi 50 minut.

  2. Připravíme si velký pórek, 4cm velký kousek zázvoru a masitá rajčata. Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  3. Rozpálíme pánev. Na oleji restujeme pórek, přidáme asi 1 ml vývaru z masa, krátce povaříme. Nakonec přidáme anýz, cukr a zázvor. Jako poslední vložíme na kousky nakrájené změklé maso a rajčata, za občasného míchání ještě asi 5 minut smažíme. Hovězí s rajčaty a zázvorem podle chuti osolíme, můžeme také jemně zahustit světlou jíškou.

  4. Hovězí s rajčaty a zázvorem podáváme s rýží, těstovinami nebo bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!