Hovězí roštěnka se sýrovým sněhem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky mletý bílý pepř
500 g hovězí roštěnka
2 lžíce máslo (ochucené bylinkami)
příloha
1 lžička sůl
1 ks červená paprika
vařené brambory
1 ks oranžová paprika
na ozdobu
1 svazeček pažitka
na potření
1 ks bílek
100 g eidam (parmezán)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnku nasucho osmažíme ze všech stran (vcelku). Pak ji podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou. Necháme asi 10 minut provařit. Pak ji zjemníme máslem.

  3. Maso rozkrojíme na čtyři plátky a naskládáme do vymaštěného pekáčku. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do něj na jemném struhadle nastrouhaný sýr. Sníh navrstvíme na plátky masa a 5 minut zapékáme v rozehřáté troubě.

  4. Plátky rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a obložíme paprikou nakrájenou na proužky a prosolenou. Podáváme s vařenými brambory ozdobenými sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!