Hovězí roštěnka se sýrovým sněhem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 lžíce hladká mouka 0.5 lžičky mletý bílý pepř 500 g hovězí roštěnka 2 lžíce máslo (ochucené bylinkami) příloha 1 lžička sůl 1 ks červená paprika vařené brambory 1 ks oranžová paprika na ozdobu 1 svazeček pažitka na potření 1 ks bílek 100 g eidam (parmezán)
Postup Hovězí roštěnka se sýrovým sněhem recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnku nasucho osmažíme ze všech stran (vcelku). Pak ji podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou. Necháme asi 10 minut provařit. Pak ji zjemníme máslem.
Maso rozkrojíme na čtyři plátky a naskládáme do vymaštěného pekáčku. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do něj na jemném struhadle nastrouhaný sýr. Sníh navrstvíme na plátky masa a 5 minut zapékáme v rozehřáté troubě.
Plátky rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a obložíme paprikou nakrájenou na proužky a prosolenou. Podáváme s vařenými brambory ozdobenými sekanou pažitkou.