Hovězí polévka se slaninou a bramborem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
1 stroužek česnek
1 lžička kmín
1 lžíce hladká mouka
2 l hovězí vývar
25 g mletá sladká paprika
1 plechovka loupaná rajčata
25 g mletá pálivá paprika
2 ks bílá cibule
0 kg libové hovězí maso
4 ks střední brambory
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na malé kostky.

  2. Ve větším hrnci orestujeme na sádle cibuli s česnekem do tmavší barvy. Do základu přidáme slaninu s hovězím masem a restujeme, dokud maso nechytí barvu. Přebytečné sádlo slijeme, přidáme kmín, sůl, mletý pepř a mleté papriky.

  3. Základ poprášíme moukou, promícháme a odebereme z plotny. Přidáme rajčata. Polévku dobře promícháme a zalijeme vývarem. Vrátíme zpět na plotnu a vaříme asi 1,5 hodiny do změknutí masa.

  4. Půl hodiny před koncem přidáme nadrobno nakrájené brambory. Uvařenou polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem podle naší chuti.

  5. Hovězí polévku se slaninou a bramborem rozdělíme do talířů a podáváme samotnou nebo s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!