Hovězí pečeně po rýnsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 ml ocet
1 lžička majoránka
1 ks cibule
100 ml smetana
1 lžička hořčice
75 g rozinky
50 g mandle
4 ks hřebíček
10 ks jalovec
2 ks bobkový list
250 ml červené víno
3 lžíce hladká mouka
10 kuliček celý pepř
1 svazek polévková zelenina
1 kg hovězí maso zadní
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Polévkovou zeleninu dobře očistíme a nakrájíme na kousíčky. V hrnci svaříme ¾ litru vody s octem, solí, celým kořením a zeleninou. Do vychladlého láku přidáme červené víno. Vložíme masový špalíček a necháme v ledničce asi 2 dny odležet.

  2. Maso potom vyjmeme a zprudka ho osmažíme na tuku, přidáme zeleninu, zalijeme asi polovinou marinády a pečeme doměkka. Výpek dochutíme vínem, mandlemi, rozinkami a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme.

  3. Hovězí pečeni po rýnsku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou a chutnou omáčkou. Podáváme s libovolnou přílohou, nejlépe s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!