Hovězí na způsob zvěřiny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 700 g hovězí kližka mletý černý pepř podle chuti sůl omáčka 1 ks cibule 1 ks celer 1 ks mrkev 1 dl červené víno 8 lžic kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 100 g anglická slanina 1 lžička kremžská hořčice 1 lžíce rybízová marmeláda podle potřeby olej na smažení
Postup Hovězí na způsob zvěřiny recept
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji zpěníme půlku nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vše osmažíme.
Na směs dáme na menší kousky nakrájené a naklepané maso, krátce ho osmažíme z obou stran, ochutíme solí a pepřem. Hovězí dusíme tak dlouho, dokud se šťáva z masa nevydusí. Dále zaprášíme moukou, kterou necháme osmahnout a za stálého míchání podléváme vodou na potřebné množství šťávy.
Nakonec maso zasypeme druhou polovinou pokrájené cibule, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, marmeládu a vše dusíme asi 40 minut. Když je maso měkké, vmícháme do hotové šťávy s masem víno a smetanu. Prohřejeme, ale už nevaříme.
Hovězí na způsob zvěřiny podáváme s přílohou podle chuti.