Hovězí na způsob zvěřiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

700 g hovězí kližka
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
omáčka
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
1 dl červené víno
8 lžic kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
100 g anglická slanina
1 lžička kremžská hořčice
1 lžíce rybízová marmeláda
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji zpěníme půlku nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vše osmažíme.

  2. Na směs dáme na menší kousky nakrájené a naklepané maso, krátce ho osmažíme z obou stran, ochutíme solí a pepřem. Hovězí dusíme tak dlouho, dokud se šťáva z masa nevydusí. Dále zaprášíme moukou, kterou necháme osmahnout a za stálého míchání podléváme vodou na potřebné množství šťávy.

  3. Nakonec maso zasypeme druhou polovinou pokrájené cibule, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, marmeládu a vše dusíme asi 40 minut. Když je maso měkké, vmícháme do hotové šťávy s masem víno a smetanu. Prohřejeme, ale už nevaříme.

  4. Hovězí na způsob zvěřiny podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!