Hovězí na víně se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička divoké koření
750 g hovězí maso
příloha
1 špetka sůl
1-2 ks vejce
10 hrstí hrubá mouka
6 ks vařené brambory
omáčka
0.5 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
5 dl červené víno
voda na podlití
1-2 lžíce jemný kečup
1 konzerva malý rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si maso hovězí nebo divočáka. Osvědčil se mi hovězí pupek nebo i přední, a zrovna tak divočina. Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm široké a zlehka rozklepeme.

  2. Zeleninu očistíme a nastrouháme. Na sádle nebo oleji osmažíme zeleninu dohněda. Přidáme maso, osolíme a posypeme kořením na divočinu. Podéíváme červeným vínem a dusíme doměkka tak, aby se zelenina úplně rozvařila do omáčky. Na závěr omáčku dochutíme rajským protlakem a kečupem.

  3. Jako přílohu si připravíme bramborové knedlíky. Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme knedlíky a běžně uvaříme ve vroucí vodě.

  4. Hovězí na víně se zeleninou podáváme s bramborovým knedlíkem. Doba přípravy je podle kvality masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!