Hovězí na rajčatech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
3 lžíce olej
sůl
1-2 lžíce marmeláda
1 ks cibule
0.3 ks celer
300 g rajče
1 plátek citron
1 ks mrkev
0.5 ks petržel
1 lžíce hladká mouka
4 ks hovězí plátek

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky pěstí lehce naklepeme, po obvodech nařízneme, aby se při pečení maso nekroutilo. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Maso lehce osolíme a opečeme z obou stran na hlubší pánvi. Maso dáme stranou a na stejné pánvi osmažíme cibuli a zeleninu. Nakonec zeleninu zaprášíme moukou, osmažíme a podlejeme vodou. Přivedeme k varu.

  3. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme najemno a přidáme k zelenině na pánev. Přidáme rovněž maso, plátek citronu a přiklopíme poklicí. Dusíme dokud maso nezměkne. Během dušení maso můžeme obracet a podlévat vodou.

  4. Omáčku můžeme osladit cukrem, ochutit marmeládou a ještě několik minut dusíme.

  5. Hotové hovězí na rajčatechu podáváme nejlépe s těstovinami, čerstvou zeleninou a přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!