Hovězí na rajčatech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 3 lžíce olej sůl 1-2 lžíce marmeláda 1 ks cibule 0.3 ks celer 300 g rajče 1 plátek citron 1 ks mrkev 0.5 ks petržel 1 lžíce hladká mouka 4 ks hovězí plátek
Postup Hovězí na rajčatech recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky pěstí lehce naklepeme, po obvodech nařízneme, aby se při pečení maso nekroutilo. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky.
Maso lehce osolíme a opečeme z obou stran na hlubší pánvi. Maso dáme stranou a na stejné pánvi osmažíme cibuli a zeleninu. Nakonec zeleninu zaprášíme moukou, osmažíme a podlejeme vodou. Přivedeme k varu.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme najemno a přidáme k zelenině na pánev. Přidáme rovněž maso, plátek citronu a přiklopíme poklicí. Dusíme dokud maso nezměkne. Během dušení maso můžeme obracet a podlévat vodou.
Omáčku můžeme osladit cukrem, ochutit marmeládou a ještě několik minut dusíme.
Hotové hovězí na rajčatechu podáváme nejlépe s těstovinami, čerstvou zeleninou a přeléváme omáčkou.