Hovězí na česneku se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
3 lžíce olivový olej
1 lžička hladká mouka
0 l smetana ke šlehání
1 hrneček hovězí vývar z kostky
2-3 lžíce instatní jíška
4 plátky hovězí z krku
podle chuti
0 lžiček sůl
0 lžiček mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky - z krku, zadního nebo roštěnky podle chuti - naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.

  2. Hovězí orestujeme na tuku, přendáme do pekáčku nebo skleněné misky. Výpek zředíme vývarem nebo vodou a dáme na maso. Na maso přidáme prolisovanou celou paličku česneku, zhruba na 4 - 6 porcí. Hovězí na česneku dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vývarem.

  3. Když je maso měkké přidáme šlehačku. Pro koho je šlehačka tučná, použije podle chuti sladkou nebo kysanou smetanu. Podle potřeby zahustíme jíškou, může být instantní. Hovězí na česneku se šlehačkou už jen krátce provaříme.

  4. Hovězí na česneku se šlehačkou podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami. Výborné jsou noky ze směsi na slovenské halušky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!