Hovězí maso dušené v karotce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 150 ml mléko 400 g karotka 50 g hladká mouka mletý černý pepř 600 g hovězí zadní maso
Postup Hovězí maso dušené v karotce recept
Postup přípravy receptu
-
Důkladně si omyjeme hovězí maso a nakrájíme jej na kostky. Karotku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Hovězí kostky osolíme, opepříme a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, uzavřeme a dusíme přibližně 15 minut. Necháme vypařit páru a otevřeme. Přidáme na kolečka nakrájené karotky, lehce opraženou mouku, přilijeme mléko a opět v uzavřeném hrnci vaříme 10 - 12 minut.
Nyní můžeme hovězí maso dušené v karotce servírovat na talíře a podávat s vařeným bramborem.