Hovězí maso dušené v karotce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 ml mléko
400 g karotka
50 g hladká mouka
mletý černý pepř
600 g hovězí zadní maso

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně si omyjeme hovězí maso a nakrájíme jej na kostky. Karotku očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Hovězí kostky osolíme, opepříme a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, uzavřeme a dusíme přibližně 15 minut. Necháme vypařit páru a otevřeme. Přidáme na kolečka nakrájené karotky, lehce opraženou mouku, přilijeme mléko a opět v uzavřeném hrnci vaříme 10 - 12 minut.

  3. Nyní můžeme hovězí maso dušené v karotce servírovat na talíře a podávat s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!