Hovězí maso al Barolo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 1 špetka skořice 1 ks cibule 2 ks celer 1 větvička rozmarýn 2 ks mrkev 2 ks bobkový list 4 kuličky celý pepř 3 ks drcený hřebíček 1 kg libové hovězí maso 1 láhev červené barolo podle chuti sůl
Postup Hovězí maso al Barolo recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme marinádu. Umytou, oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Přidáme koření, víno a vložíme maso. Zabalíme kuchyňskou folií a necháme marinovat 12 hodin na chladném místě.
Pak maso osušíme a na másle s česnekem zprudka restujeme asi 5 minut z každé strany. Maso by mělo mít opečenou kůrku, pozor ne spálenou. Vyjmeme zeleninu z marinády a dáme ji k masu. Na pomalém ohni vaříme 15 minut, poté osolíme a přidáme zbytek vínové marinády. Vaříme přikryté zhruba 2 hodinky na pomalém ohni. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a dáme stranou, ale udržujeme teplé. Zeleninovou směs s vínem rozmixujeme, vznikne hustší omáčka.
Hovězí maso al Barolo naporcujeme, dáme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. K masu se hodí bramborová kaše nebo polenta.