Hovězí maso al Barolo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 špetka skořice
1 ks cibule
2 ks celer
1 větvička rozmarýn
2 ks mrkev
2 ks bobkový list
4 kuličky celý pepř
3 ks drcený hřebíček
1 kg libové hovězí maso
1 láhev červené barolo
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Umytou, oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Přidáme koření, víno a vložíme maso. Zabalíme kuchyňskou folií a necháme marinovat 12 hodin na chladném místě.

  2. Pak maso osušíme a na másle s česnekem zprudka restujeme asi 5 minut z každé strany. Maso by mělo mít opečenou kůrku, pozor ne spálenou. Vyjmeme zeleninu z marinády a dáme ji k masu. Na pomalém ohni vaříme 15 minut, poté osolíme a přidáme zbytek vínové marinády. Vaříme přikryté zhruba 2 hodinky na pomalém ohni. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a dáme stranou, ale udržujeme teplé. Zeleninovou směs s vínem rozmixujeme, vznikne hustší omáčka.

  3. Hovězí maso al Barolo naporcujeme, dáme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. K masu se hodí bramborová kaše nebo polenta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!