Hovězí krupíno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks cibule 2 lžíce sádlo 2 ks mrkev 2 ks petržel 250 g kroupy 400 g hovězí zadní 0.5 ks menší celer podle chuti sůl vegeta čerstvá petrželka mletý černý pepř na ozdobu 50 g strouhaný sýr 0.5 konzervy sterilovaný hrášek
Postup Hovězí krupíno recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostičky.
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Očistíme a nakrájíme na kostky celer, mrkev a petržel. Zeleninu přidáme do poloměkkého masa. Podle potřeby podlijeme.
Kroupy propláchneme, podlijeme vodou a vaříme doměkka.
Potom smícháme maso, kroupy, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme vegetou. Teď už jenom hovězí krupíno prohřejeme.
Pomocí šálku vyklopíme na talíř kopečky hovězího krupína a posypeme strouhaným sýrem. Dobrý je slovenský oštiepok nebo uzený sýr. Dokola nasypeme sterilovaný hrášek a podáváme.