Hovězí krupíno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks mrkev
2 ks petržel
250 g kroupy
400 g hovězí zadní
0.5 ks menší celer
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
na ozdobu
50 g strouhaný sýr
0.5 konzervy sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostičky.

  2. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Očistíme a nakrájíme na kostky celer, mrkev a petržel. Zeleninu přidáme do poloměkkého masa. Podle potřeby podlijeme.

  3. Kroupy propláchneme, podlijeme vodou a vaříme doměkka.

  4. Potom smícháme maso, kroupy, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme vegetou. Teď už jenom hovězí krupíno prohřejeme.

  5. Pomocí šálku vyklopíme na talíř kopečky hovězího krupína a posypeme strouhaným sýrem. Dobrý je slovenský oštiepok nebo uzený sýr. Dokola nasypeme sterilovaný hrášek a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!