Hovězí karbanátek s kapary a dušenými brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
směs
2 ks vejce
2-3 lžíce voda
1-2 lžíce kapary
50 dkg mleté hovězí maso
příloha
2 lžíce máslo
60 dkg brambory
na ozdobu
petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky půl centimetru silné. V kastrole rozpustíme máslo. Když máslo začne vonět, vsypeme brambory, osolíme a promícháme. Potom brambory podlijeme vodou asi do jedné třetiny a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  2. Mleté maso v misce promícháme se třemi lžícemi vody, přidáme nasekané kapary, žloutky, sůl, pepř a důkladně propracujeme. Jindy můžeme do masa vmíchat třeba nastrouhaný tvrdý sýr a zelenou papriku nakrájenou na kostičky.

  3. Ze směsi vytvoříme 4 karbanátky, které opečeme na oleji po každé straně asi 5 minut.

  4. Hovězí karbanátek s kapary a dušenými brambory podáváme jako chutný hlavní chod. Dušené brambory ozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!