Hovězí bifteky z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
3 ks brambory
2 ks cibule
2 lžíce hořčice
1 lžíce voda
500 g mleté hovězí maso
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nastrouháme nahrubo. Brambory oloupeme, omyjeme a také nastrouháme.

  2. Syrové mleté maso promícháme s nastrouhanými brambory a cibulí. Osolíme a okořeníme. Směs důkladně promícháme a naděláme z ní bifteky, které po obou stranách opečeme v rozpáleném oleji.

  3. Opečené bifteky vložíme asi na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C, ihned ji vypneme a bifteky ve vyhřáté troubě necháme dojít. Hořčici promícháme s vodou, prohřejeme a nalijeme na jednotlivé bifteků.

  4. Hovězí bifteky z mletého masa podáváme s opečenými brambory nebo smaženými hranolky. Můžeme ozdobit snítkou zelené petrželky a prstýnky syrové cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!