Hovězí ala Woronoff recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
200 ml smetana
4 lžičky hořčice
1 větvička rozmarýn
0.5 sklenky koňak
800 g hovězí plátek
2 kapky tabasco
1 lžíce worcestrová omáčka
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
pažitka
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle s rozmarýnem maso zprudka osmahneme, z každé strany cca 2 minutky, poté snížíme teplotu. Silné plátky hovězího předem obalíme v hladké mouce. Odendáme rozmarýn, osolíme, opepříme.

  2. Koňak dáme do malého kastrůlku, jakmile začne vřít, vlijeme koňak na maso, nakloníme pánev a zapálíme. Po pár minutách by měl koňak sám zhasnout. Jakmile nám šťáva trošku zhoustne, maso odendáme a držíme ho v teple. Do stejné pánve přidáme worcestrovou omáčku, smetanu, hořčici, tabasco a mícháme do zhoustnutí

  3. Hovězí ala Woronoff posypeme nasekanou pažitkou a můžeme podávat třeba jen se salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!