Horké broskve s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 2 lžičky solamyl 2 ks pomeranč 1 lžička sójová omáčka 350 g kuřecí maso 1 lžička mletý zázvor 3-4 ks broskev 10-20 g sezamová semínka podle potřeby olivový olej
Postup Horké broskve s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Maso jemně osolíme, zaprášíme solamylem a přilijeme lžičku sójové omáčky, ale není nutné, aby tam byla.
Z pomeranče vymačkáme pomerančovou šťávu a rozdělíme ji na dvě poloviny, jednu polovinu přilijeme ke kuřecímu masu. Broskve (může být kompotová) nakrájíme na plátky, promícháme se sezamovými semínky a nakrájeným zázvorem.
Broskvovou směs vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Po 2 - 4 minutách prudkého smažení vložíme kuřecí směs a promícháme v pánvi s broskvovou směsí. Přilijeme druhou část pomerančové šťávy. Směs smažíme na mírném plameni 6 - 10 minut.
Horké broskve s kuřecím masem podáváme s přílohou podle chuti.