Horké broskve s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
2 lžičky solamyl
2 ks pomeranč
1 lžička sójová omáčka
350 g kuřecí maso
1 lžička mletý zázvor
3-4 ks broskev
10-20 g sezamová semínka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Maso jemně osolíme, zaprášíme solamylem a přilijeme lžičku sójové omáčky, ale není nutné, aby tam byla.

  2. Z pomeranče vymačkáme pomerančovou šťávu a rozdělíme ji na dvě poloviny, jednu polovinu přilijeme ke kuřecímu masu. Broskve (může být kompotová) nakrájíme na plátky, promícháme se sezamovými semínky a nakrájeným zázvorem.

  3. Broskvovou směs vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Po 2 - 4 minutách prudkého smažení vložíme kuřecí směs a promícháme v pánvi s broskvovou směsí. Přilijeme druhou část pomerančové šťávy. Směs smažíme na mírném plameni 6 - 10 minut.

  4. Horké broskve s kuřecím masem podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!