Horká malinová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
50 g cukr krystal
0.5 dl griotka
1 dl červené víno
250 g čerstvé maliny

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme pánev, na které si rozpustíme máslo. K rozpuštěnému máslu přidáme cukr (50 g cukru odpovídají dvě vrchovaté polévkové lžíce), který nám za pozvolného míchání začne karamelizovat.

  2. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme k němu omyté maliny a důkladně je prohřejeme.

  3. K horkým malinám přilijeme griotku, červené víno a krátce povaříme.

  4. U tohoto receptu je nejdůležitější opravdu velmi pomalé míchání, sice děláme omáčku, ale chceme v ní i kousky malin, které bychom rychlým mícháním rozmačkali.

  5. Horká malinová omáčka chutná výborně k palačinkám, lívancům, můžeme jí přelévat i zmrzlinu. Chutná výtečně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!