Hlíva v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg hlíva ústřičná
2 dl olej na smažení
těstíčko
2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 hrnek mléko
0-1 hrnek hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, rozebereme na jednotlivé kusy. Těstíčko zhotovíme z půl hrnku hladké mouky, vejce, hrnku mléka, soli, dvou stroužků prolisovaného česneku. Vypracujeme hladké těstíčko.

  2. Do těstíčka namáčíme očištěné houby a zvolna smažíme na oleji dozlatova.

  3. Místo hlívy se může použít čirůvka fialová nebo dvoubarvá. U jiných druhů hub ta chuť tolik nevynikne.

  4. Hlívu v těstíčku podáváme jako chuťovku a s bramborovou přílohou (brambory vařené, hranolky) i jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!