Hermelínové trojúhelníčky na maďarský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks hermelín
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
příloha
marmeláda
1 hrnek rýže
na ozdobu
zelenina
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín nebo jiný plísňový sýr nakrájíme do tvaru trojúhelníku.

  2. Takto nakrájené trojúhelníčky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Poté klasicky osmažíme na rozpáleném oleji.

  3. Rýži uvaříme dle návodu a podáváme ke smaženým sýrovým trojúhelníčkům.

  4. Na talíři ozdobíme zeleninovou oblohou a navíc ještě do malé misky k tomuto pokrmu podáváme marmeládu, nejlépe rybízovou, která má kyselejší chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!