Hančina roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2 lžíce kakao
100 g cukr krupice
náplň
250 ml smetana ke šlehání
1 ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience (kromě šlehačky a ztužovače) ušleháme do husté pěny, natřeme na pečicí papír a 5 - 7 minut pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, pak ztlumíme na 150 °C a necháme dopéct.

  2. Upečený plát necháme vychladnout, položíme na utěrku a opatrně stáhneme papír. Namažeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, zarolujeme do rolády.

  3. Před krájením doporučuji roládu dát hodně vychladit. Hančina roláda se dá uchovat i v mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!