Grilované krůtí steaky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
2 lžíce med
4 ks krůtí prsa
příloha
olej
16 ks malé cibulky
16 ks nové malé brambory
podle chuti
sůl
drcený pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí řízky naklepeme a jejich povrch lehce nařízneme do mřížky. Maso osolíme, posypeme drceným pepřem, potřeme citronovou šťávou, olejem a medem. Necháme ho na hodinku v chladu rozležet.

  2. Mezitím důkladně omyjeme celé nové brambory. V osolené vodě je předvaříme (asi 10 minut), pak je scedíme. Brambory a očištěné cibulky střídavě napichujeme na grilovací jehly či na špejle a celý špíz potřeme olejem.

  3. Maso a připravené špízy opékáme pozvolna doměkka na rozehřátém grilu nebo pod grilem v troubě. Nemáme-li gril, můžeme maso a cibulky upéct na pánvi a brambory uvařit doměkka.

  4. Ale nejlépe podáváme grilované krůtí steaky spolu s opečenými špízy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!