Grilované klobásy se zelným salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
1 špetka kmín
1 lžíce plnotučná hořčice
750 g bílé zelí
2 lžíce vinný ocet
1 lžíce sezamový olej
4 ks telecí klobása
4 ks frankfurtské párky
podle potřeby
1 špetka sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, košťál a silná žebra odstraníme.Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mezitím přivedeme k varu 2l vody se 2 lžícemi soli a 1 lžící kmínu.Zelí vaříme dvě minuty, pak přecedíme a necháme krátce okapat.

  2. Hořčici smícháme s octem, olejem, cukrem, solí a pepřem.Tímto nálevem ochutíme zelí.

  3. Klobásy několikrát propíchneme jehlou, potřeme sezamovým olejem a grilujeme ve vzdálenosti 6 cm od topného tělesa až zhnědnou a budou křupavé.Klobásy při grilování často obracíme. Pod rošt dáme pánev či plech na zachycení oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!