Grilovaná kuřecí křídla se speciální sladko-pálivou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 2 lžíce hořčice 2 lžíce melasa 0,25 hrnků jablečný ocet 1 lžíce grilovací koření grilovací koření 0,5 lžiček černý pepř 16 ks kuřecí křídla 0,25 hrnků hnědý cukr 0,25 hrnků worcesterská omáčka 2 lžičky tekutý kouř 2 hrnky Ostrý kečup Otma Gurmán 1 lžíce omáčka tabasco Cocktail okurky Znojmia
Postup Grilovaná kuřecí křídla se speciální sladko-pálivou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si nachystáme omáčku - všechny suroviny na omáčku od kečupu Otma Gurmán až po hnědý cukr dáme do rendlíku a při vyšší teplotě uvedeme do varu. Následně snížíme teplotu a mírně vaříme, až omáčka ztmavne, zhoustne a krásně voní
Příprava křidélek: Kuřecí křídla naložíme do marinády z oleje a grilovacího koření a necháme několik hodin v lednici marinovat
Kuřecí křídla grilujeme přímo z každé strany maximálně 2 minuty, aby se nám nepřipalovalo koření a následně je přesuneme do chladnější zóny a dále grilujeme nepřímo zhruba 30 minut
Čtvrt hodiny před koncem grilování křídla potřeme vytvořenou barbecue omáčkou. Získáme tak skvělá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí omáčky. Tento kontrast pálivého se sladkým přináší našim chuťovým buňkám perfektní požitek. Jako přílohu doporučujeme křupavé Cocktail okurky Znojmia.