Grilovaná kuřecí křídla se speciální sladko-pálivou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
2 lžíce hořčice
2 lžíce melasa
0,25 hrnků jablečný ocet
1 lžíce grilovací koření
grilovací koření
0,5 lžiček černý pepř
16 ks kuřecí křídla
0,25 hrnků hnědý cukr
0,25 hrnků worcesterská omáčka
2 lžičky tekutý kouř
2 hrnky Ostrý kečup Otma Gurmán
1 lžíce omáčka tabasco
Cocktail okurky Znojmia

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nachystáme omáčku - všechny suroviny na omáčku od kečupu Otma Gurmán až po hnědý cukr dáme do rendlíku a při vyšší teplotě uvedeme do varu. Následně snížíme teplotu a mírně vaříme, až omáčka ztmavne, zhoustne a krásně voní

  2. Příprava křidélek: Kuřecí křídla naložíme do marinády z oleje a grilovacího koření a necháme několik hodin v lednici marinovat

  3. Kuřecí křídla grilujeme přímo z každé strany maximálně 2 minuty, aby se nám nepřipalovalo koření a následně je přesuneme do chladnější zóny a dále grilujeme nepřímo zhruba 30 minut

  4. Čtvrt hodiny před koncem grilování křídla potřeme vytvořenou barbecue omáčkou. Získáme tak skvělá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí omáčky. Tento kontrast pálivého se sladkým přináší našim chuťovým buňkám perfektní požitek. Jako přílohu doporučujeme křupavé Cocktail okurky Znojmia.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!