Grahamové toasty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 4 vejce 50 g máslo 200 g cibule 0 l smetana 1 lžička tymián 2 feferonka 0 l zeleninový vývar 200 g pšeničný šrot 175 g krupice z tvrdé pšenice 375 g mladá gouda 40 g vloček másla
Postup Grahamové toasty recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na másle do žluta. Přidáme šrot a krupici a za stálého míchání podusíme. Zalijeme vývarem, přiklopíme a necháme mírně dusit do měkka.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Feferonky nakrájíme na kostičky, přitom vykrojíme a odstraníme semínka.
Vejce rozkvedláme se smetanou, s česnekem, feferonkami a nakonec s kaší. Podle chuti osolíme.
Vymastíme hluboký plech, nalijeme na něj kaši a uhladíme. Rovnoměrně posypeme nastrouhaným sýrem a tymiánem. Poklademe vločkami másla. Pečeme na spodní mřížce trouby, při 200°C 25-30 minut.