Grahamové toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 vejce
50 g máslo
200 g cibule
0 l smetana
1 lžička tymián
2 feferonka
0 l zeleninový vývar
200 g pšeničný šrot
175 g krupice z tvrdé pšenice
375 g mladá gouda
40 g vloček másla

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na másle do žluta. Přidáme šrot a krupici a za stálého míchání podusíme. Zalijeme vývarem, přiklopíme a necháme mírně dusit do měkka.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Feferonky nakrájíme na kostičky, přitom vykrojíme a odstraníme semínka.

  3. Vejce rozkvedláme se smetanou, s česnekem, feferonkami a nakonec s kaší. Podle chuti osolíme.

  4. Vymastíme hluboký plech, nalijeme na něj kaši a uhladíme. Rovnoměrně posypeme nastrouhaným sýrem a tymiánem. Poklademe vločkami másla. Pečeme na spodní mřížce trouby, při 200°C 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!