Fusilli s uzenou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks cuketa
1 ks mrkev
4 lžíce olivový olej
1 špetka kari koření
150 g uzená slanina
380 g fusilli
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fusilli uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě.

  2. Uzenou slaninu nakrájíme na slabé proužky. Slaninu orestujeme bez tuku na teflonové pánvi dokřupava, vyjmeme a odložíme stranou. Do stejné pánve přidáme pár lžic olivového oleje a orestujeme neoloupaný, ale rozmáčknutý česnek. Česnek po chvilce odstraníme a přidáme cuketu a mrkev nakrájené na tenké proužky. Zeleninu posypeme troškou kari a podlijeme trochou vroucí vody z těstovin. Přikryté dusíme asi 10 minut.

  3. Uvařené těstoviny scedíme a vložíme do zeleninové směsi. Již jen krátce společně orestujeme.

  4. Fusilli upravíme na talíře a posypeme křupavou slaninou. Fusilli s uzenou slaninou podáváme ihned jako teplý chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!