Francouzské zapékané zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks jablko 2 lžíce sádlo 4 ks klobása 1 sklenka brandy 2 dl bílé víno 1 ks velká cibule mletý pepř 200 g uzené maso 250 g uzený bůček 500 g kysané zelí
Postup Francouzské zapékané zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, zalijeme vínem a přisypeme na kostičky nakrájené jablko. Podlijeme vodou, aby zelí bylo potopeno, poté dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Do podušeného zelí přidáme bůček nakrájený na tenké plátky a uzené maso na porce. Dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme klobásu, přilijeme pálenku a prudce zapečeme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Francouzské zapékané zelí podáváme se s bramborem nebo chlebem.