Francouzské zapékané zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks jablko
2 lžíce sádlo
4 ks klobása
1 sklenka brandy
2 dl bílé víno
1 ks velká cibule
mletý pepř
200 g uzené maso
250 g uzený bůček
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, zalijeme vínem a přisypeme na kostičky nakrájené jablko. Podlijeme vodou, aby zelí bylo potopeno, poté dusíme pod pokličkou téměř doměkka.

  2. Do podušeného zelí přidáme bůček nakrájený na tenké plátky a uzené maso na porce. Dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme klobásu, přilijeme pálenku a prudce zapečeme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

  3. Francouzské zapékané zelí podáváme se s bramborem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!