Francouzské brambory s uzenou makrelou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 ks cibule
2 ks uzená makrela
1 kg uvařené brambory
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uzenou makrelu vykostíme a pokrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíce nebo na kostičky.

  2. Brambory ukládáme do vymaštěného pekáčku (zapékací mísy). Do pekáčku dáme první vrstvu brambor, na ně rozložíme cibuli, na cibuli dáme uzenou makrelu, opět vrstvu cibule a vrstvu brambor. Na brambory položíme na plátky pokrájené máslo. Nesmíme zapomenout vždy obě vrstvy brambor posolit a popepřit.

  3. Připravenou směs dáme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme 25 - 30 minut. Potom brambory zalijeme rozšlehanými vejci a dopékáme ještě 10 minut. Kůži z uzených makrel nevyhazujeme, ale položíme je na horní vrstvu brambor a pečeme spolu dohromady. Po dopečení kůži odstraníme a vyhodíme.

  4. Francouzské brambory s uzenou makrelou ihned podáváme jako hlavní chod.

  5. Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!