Francouzské brambory s mletým masem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3-4 ks vejce
1 kg brambory
2 ks cibule
rozmarýn
mletý pepř
500 g mleté maso
20 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Studené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso orestujeme na pánvi. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme.

  2. Zapékací pekáček vymažeme tukem a na dno dáme vrstvu brambor, na to dáme vrstvu mletého masa, na něj vrstvu cibule a na to vrstvu sýra. Osolíme, opepříme (mě se osvědčil citronový pepř) a posypeme rozmarýnem. Vrstvy opakujeme. Poslední vrstvou jsou brambory. Ty přelijeme rozkvedlanými vejci. Francouzské brambory s mletým masem a sýrem dáme zapéct do předehřáté trouby. Francouzské brambory pečeme v troubě na 200 °C na středním roštu. Můžeme zapéct i bez vajec.

  3. Zapečené francouzské brambory s mletým masem a sýrem podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!