Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
zálivka
1 ks vejce
1 ks smetana na vaření
1 balíček směs na francouzské brambory
náplň
1 ks cibule
1 konzerva sterilovaný hrášek
3 ks kuřecí prsní řízek
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na drobné plátky.

  2. Cibuli s kuřecím masem osmažíme dozlatova. Pečící formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe plátky očištěných brambor, osolíme a opepříme. Přidáme osmaženou cibuli s kuřecím masem a sterilovaný hrášek. Celý povrch (včetně stran) obložíme zase plátky brambor a osolíme.

  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Francouzské brambory s kuřecím masem zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem, směsí na francouzské brambory a dáme zapéct do trouby.

  4. Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou ihned po zapečení podáváme jako dobrý oběd nebo večeři. Recept je možné obměnit žampiony s masem místo hrášku. Jako příloha se hodí jakákoliv čerstvá či zavařená zelenina, jako například kyselé okurky.

  5. Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!