Francouzské brambory jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 kg brambory
podle chuti
sůl
mletý pepř
směs
1 balíček zelené olivy
30 dkg tvrdý sýr
1 konzerva sterilované žampiony
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
75 dkg měkký salám
0 konzerv sterilovaná červená paprika
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme olejem a uděláme vrstvu syrových brambor tak, aby bylo pokryté dno a obložené okraje. Vrstvu brambor osolíme a opepříme podle chuti.

  2. Zeleninu a houby slijeme a necháme okapat. Salám a sýr nastrouháme. Všechny ingredience smícháme v misce (kromě vajec) a poté vsypeme do pekáče. Nahoru opět položíme vrstvu syrových bramborových plátků. Spodní a horní vrstva brambor by měla mít stejnou tloušťku.

  3. Francouzské brambory jinak pečeme v troubě do změknutí brambor (jdou propíchnout špejlí). Poté přelijeme osolenými a opepřenými rozšlehanými vajíčky. Dopečeme a francouzské brambory jinak jsou hotové.

  4. Francouzské brambory jinak podáváme jako hlavní chod. Nejlepší jsou až druhý den, protože se vše navzájem nasákne a porce se nesype.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!