Francouzská čokoládová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
4 ks bílek
2 lžíce cukr moučka
170 g hořká čokoláda
0 hrnků plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázní. Mléko přivedeme k varu a nalijeme na rozpuštěnou čokoládu. Vše dobře smícháme a poté vmícháme žloutek.

  2. V míse si ušleháme bílky na sníh, poté přidáme moučkový cukr a zašleháme. Hotový sníh opatrně vmícháme do čokoládové směsi.

  3. Francouzskou čokoládovou pěnu dáme do krásných skleniček, případně do dortové formy. Necháme odležet 1 hodinu v lednici.

  4. Francouzskou čokoládovou pěnu zdobíme podle fantazie. Můžeme polít tenkou vrstvou čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!