Fenyklový salát s okurkou a jabky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks jablko
150 g pórek
200 g kysaná smetana
bílý pepř
1 ks salátová okurka
1 lžíce balzamikový ocet
1 ks čerstvý fenykl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny omyjeme.Okurku oloupeme, jablka také oloupeme a vyjadřincujeme je.

  2. Vše nakrájíme na nudličky. Pokud by se vám některá část fenyklu zdála tvrdá, můžete jen spařit, ale ztratí se tím cennévitamíny. Lepší stravitelnosti dosáhnete opravdu jemným nakrájením. V míse promícháme všechny nakrajené suroviny.

  3. Připravíme si dresink. Smícháme kysanou smetanu, balzamikový ocet, sůl a bílý pepř. Pro lepší chuť můžeme přidat salátové koření.

  4. Hotový dresink smícháme se salátem.

  5. Hotový salát necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Vychlazený jej podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!