Fazolové placky s petrželkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 lžíce mléko
1 ks rohlík
1-2 lžíce polohrubá mouka
2-3 ks jarní cibulka s natí
250 g uvařené bílé fazole
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
na obalení
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené bílé fazole umeleme, přidáme na kostičky nakrájený a předem mlékem navlhčený rohlík, vejce, polohrubou mouku, najemno nakrájenou cibulku i s natí a nasekanou petrželku. Směs na fazolové placky dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

  2. Z dobře promíchané směsi tvoříme menší fazolové placky, které obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém olej dozlatova.

  3. Fazolové placky podáváme ještě horké, nejlépe se doplňují s vařeným bramborem a osvěžujícím zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!