Farfalle s janovským pestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 svazky bazalka
400 g farfalle
1 lžička parmazán
7 lžic olivový olej
2 lžíce piniové oříšky
1 lžička ovčí sýr
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sýry nastrouháme. Farfalle uvaříme podle návodu na obalu.

  2. Dobře omyté lístky bazalky opatrně osušíme a dáme do mixéru s piniovými oříšky, trochou olivového oleje, česnekem a špetkou soli. Rychle vše rozmixujeme a přidáme oba sýry. Opět umixujeme.

  3. Základ pesta dáme do misky, dolijeme zbylým olejem a důkladně promícháme. Pokud se nám zdá janovské pesto příliš husté, můžeme ho zředit lžící převařené vody.

  4. Hotové farfalle smícháme s pestem, posypeme parmazánem a ihned podáváme.

  5. Janovské pesto lze i zmrazit. Při přípravě vynecháme sýry. Pesto dáme do menších nádobek, uzavřeme a dáme zmrazit. Pak ho podle potřeby necháme rozmrazit a přidáme jen sýry. Pesto neohříváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!