Falešná svíčková v ostré pepřové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 šálek olej
1-2 lžíce polohrubá mouka
100 ml smetana ke šlehání
voda na podlití
1 lžička celý černý pepř
4 plátky falešná svíčková
1-2 ks sušené feferonky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Feferonky rozlámeme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme pepř a feferonky a zvolna vše zahříváme, až začnou kuličky pepře praskat. Pak vložíme plátky a zprudka je restujeme z obou stran. Mírně je podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí.

  3. Měkké maso vyjmeme z omáčky a do šťávy nalijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Pepřovou omáčku krátce povaříme, ochutíme a vložíme zpět prohřát svíčkovou.

  4. Falešnou svíčkovou v ostré pepřové omáčce podáváme s přílohou podle chuti. Hodí se téměř všechno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!