Eleniny vanilkové rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g máslo 2 ks žloutek 70 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 280 g hladká mouka na obalení cukr moučka vanilkový lusk
Postup Eleniny vanilkové rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout.
Do mísy dáme mouku, vanilkový cukr a cukr moučku. Smícháme se žloutky a postupně přidáváme změklé máslo. Vše rychle zpracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici.
Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Připravené vanilkové rohlíčky pečeme při 180 °C dorůžova.
Ještě horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru ovoněném vydlabaným vanilkovým luskem a ukládáme do krabice. Necháme je den v teple uležet a pak je můžeme skladovat. Klidně je můžeme dát do mrazáku. Vanilkové rohlíčky tak rychleji zkřehnou.