Eleniny vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g máslo
2 ks žloutek
70 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
280 g hladká mouka
na obalení
cukr moučka
vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout.

  2. Do mísy dáme mouku, vanilkový cukr a cukr moučku. Smícháme se žloutky a postupně přidáváme změklé máslo. Vše rychle zpracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici.

  3. Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Připravené vanilkové rohlíčky pečeme při 180 °C dorůžova.

  4. Ještě horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru ovoněném vydlabaným vanilkovým luskem a ukládáme do krabice. Necháme je den v teple uležet a pak je můžeme skladovat. Klidně je můžeme dát do mrazáku. Vanilkové rohlíčky tak rychleji zkřehnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!