Dýňovo-mrkvová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 špetky petrželka
1/4 ks pórek
3 ks mrkev
2 špetky libeček
1 hrst cibulová nať
mletý barevný pepř
1 kostka zeleninový bujon
1/2 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozpůlíme, půlku vydlabeme a nakrájíme i se slupkou na kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na o něco menší kousky. Pórek nakrájíme na nudličky, cibulovou nať nasekáme

  2. V hrnci rozpustíme máslo a nejprve lehce osmahneme pórek, pak přisypeme dýni, mrkev a orestujeme. Zalijeme horkou vodou (přibližně 1,5 l - podle velikosti dýně) a přidáme také kostku bujonu a bylinky. Já používám bujon ze zdravé výživy

  3. Dýňovo-mrkvovou polévku dáme vařit a vaříme asi 15 - 20 minut, dokud není mrkev i dýně měkká. Nakonec chuť polévky doladíme solí a špetkou barevného pepře

  4. Dýňovo-mrkvovou polévku podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!