Dýňové máslo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks citron
1 lžička mletá skořice
0.3 lžičky muškátový oříšek
1 lžička mletý zázvor
1 hrnek třtinový cukr
1 kg dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokaido omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme měkký střed se semínky. Poté jednotlivé půlky nakrájíme na kostky, vsypeme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a v troubě vyhřáté na 175 °C pečeme doměkka. Dýni stačí cca 20 minut, záleží na velikosti nakrájených kousků. Upečenou dýni rozmixujeme na pyré.

  2. Dýňové pyré vlijeme do hrnce, povaříme dalších 25 minut do kašovité hmoty a přidáme ostatní suroviny - třtinový cukr, mletou skořici, muškátový oříšek, mletý zázvor a 2 - 3 lžíce citronové šťávy. Směs na dýňové máslo důkladně mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

  3. Takto připravené dýňové máslo plníme do menších skleniček a podle potřeby ještě sterilujeme.

  4. Dýňové máslo používáme jako klasické máslo na sladko a místo marmelády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!