Dvoubarevný koláč s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnečků olej
2 ks vejce
2-3 lžíce kakao
250 hrnečků mléko
500 g mouka
1 hrneček cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň
mléko
cukr krupice
1 balíček pudinkový prášek
podle chuti
ořechy
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva
podle potřeby
tuk na vymazaní
mouka na vysypaní

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr krupice, vanilkový cukr a olej ušleháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby těsto naředíme mlékem. Těsto rozdělíme na 2 díly. Do prvního dílu můžeme přidat mleté ořechy nebo nechat jen tak. Do druhého dílu přidáme kakao.

  2. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme 2 korpusy, které po upečení necháme vychladnout.

  3. Čokoládový nebo vanilkový pudink připravíme podle návodu na balení. Pudink musí být hustý, po uvaření necháme pudink zchladnout. V dortové formě si necháme 1 korpus. Vybereme podle chuti, jestli tmavý nebo světlý. Na korpus nalijeme vychladlý pudink, na který pak položíme druhý korpus. Necháme chvíli zchladnout, ozdobíme polevou, pak dáme ještě na chvíli do lednice.

  4. Dvoubarevný koláč s pudinkem nakrájíme a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!