Dvoubarevná bábovka s kávou a kakaem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 170 g cukr 1 špetka sůl 5 ks vejce 200 g máslo 4 lžíce rum 40 g kakao 0 l mléko 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 lžíce rozpustná káva na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Dvoubarevná bábovka s kávou a kakaem recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh s přidáním špetky soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přišleháme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Sníh z bílků přimícháme ručně.
Polovinu těsta nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Druhou polovinu těsta promícháme s kakaem a kávou promíchanou s rumem. Těsto nalijeme na první těsto ve formě a trošku promícháme.
Bábovku pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Upečenou bábovku necháme vychladnout.
Dvoubarevnou bábovku s kávou pocukrujeme, nakrájíme a podáváme třeba k teplému čaji nebo kávě.