Dvoubarevná bábovka s kávou a kakaem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
170 g cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
200 g máslo
4 lžíce rum
40 g kakao
0 l mléko
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 lžíce rozpustná káva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh s přidáním špetky soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přišleháme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Sníh z bílků přimícháme ručně.

  2. Polovinu těsta nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Druhou polovinu těsta promícháme s kakaem a kávou promíchanou s rumem. Těsto nalijeme na první těsto ve formě a trošku promícháme.

  3. Bábovku pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Upečenou bábovku necháme vychladnout.

  4. Dvoubarevnou bábovku s kávou pocukrujeme, nakrájíme a podáváme třeba k teplému čaji nebo kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!