Dvoubarevná bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 hrnku olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
0.5 balíčku rozinky
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
2 lžíce mléko do kakaa
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promíchanou s práškem do pečiva smícháme s cukrem. Přidáme olej a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Umícháme těsto a rozdělíme ho na 2 poloviny. Do jedné vmícháme vanilkový cukr a můžeme i dobře omyté rozinky, do druhé kakao rozmíchané v mléce.

  2. Do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy navršíme světlé těsto a na ně rozetřeme kakaové.

  3. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dvoubarevnou bábovku 45 minut, pak jen nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!