Dukátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mouka na vypracování
na potření
2 lžíce olej
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
podle potřeby
sůl
sezamové semínko nebo mák
těsto
1 špetka sůl
50 g máslo
1 ks bílek
1 špetka prášek do pečiva
150 g výběrová polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Výběrovou mouku, máslo, bílek, prášek do pečiva a sůl dobře zpracujeme v hladké těsto.

  2. Těsto vyválíme na placku, potřeme olejem a složíme. Pak opět rozválíme, potřeme olejem a opět složíme. Vše opakujeme asi pětkrát.

  3. Nakonec vyválíme z těsta tenkou placku a vypichujeme malá kolečka. Dukátky potřeme je rozšlehaným žloutkem s mlékem, osolíme a posypeme sezamovými semínky nebo mákem. Dukátky přeložíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v dobře vyhřáté troubě.

  4. Dukátky podáváme podle chuti teplé i studené


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!