Drůbková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks ředkvičky
0.3 l voda
1 ks pórek
3 kuličky pepř celý černý
2 kuličky nové koření
50 g kořenová zelenina
1 kostka slepičí bujón
300 g slepičí drůbky
příloha
3 ks vejce
40 g máslo
0.4 l mléko
150 g krupice

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté drůbky dáme vařit do vroucí osolené vody a asi 30 minut před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření.

  2. Když jsou drůbky měkké, polévku přecedíme, maso obereme, do vývaru propasírujeme vařenou petržel a celer. Přidáme bujón, pokrájené maso a chvíli povaříme.

  3. Mezi tím si připravíme noky. Za stálého míchání vaříme krupici v mléce 5 až 10 minut, přidáme máslo a vaříme tak dlouho, až se těsto nechytá dna nádoby. Po prochladnutí vmícháme vejce. Vymícháme hladké těsto a lžící namáčenou v horké vodě vykrajujeme noky, které dáváme do osolené vroucí vody a vaříme asi 6 minut.

  4. Na talíř do polévky dáváme vařené noky a ozdobně nakrájenou ředkvičku a pórek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!