Drůbeží pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 ks celer 1 lžíce majonéza 1 lžíce plnotučná hořčice 2 ks sterilované okurky 1 lžíce worcesterská omáčka mletý černý pepř 400 g drůbeží maso
Postup Drůbeží pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule očistíme a nasekáme najemno. Celer očistíme a nastrouháme. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
Ve větší pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme drůbeží maso a celer a zprudka vše restujeme. Pak oheň ztlumíme a lehce maso podusíme.
Měkké maso necháme vychladnout. Spolu s okurkami maso umeleme do misky. Případně můžeme rozmixovat.
Umletý základ smícháme s hořčicí, majonézou, worcesterskou omáčkou a podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku necháme vychladit.
Podáváme na topince nebo na plátcích bílé veky.