Drůbeží polévka s haluškami z pohanky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g hrášek sůl 3 ks vejce 1 ks cibule 1 l voda 1 ks mrkev 0.3 ks kapusta vegeta čerstvá petrželka 100 g pohanková mouka 50 g pšeničná mouka 400 g drůbeží drůbky
Postup Drůbeží polévka s haluškami z pohanky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na velké kousky. Čtvrtku menší kapusty propláchneme. Vodu nalijeme do hrnce a osolíme. Do osolené vody vložíme cibuli, kapustu a kuřecí drůbky. Dáme vařit.
Smícháme obě mouky. Do nich vmícháme vegetu, petrželku, sůl, bazalku a vejce. Promícháme, přidáme trochu vody a vypracujeme těsto.
Z vývaru odstraníme zeleninu a maso a vývar necháme chvíli vychladnout. Z ještě teplého masa odstraníme kosti - půjde to lépe. Do vývaru přidáme hrášek. Kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev na malá kolečka. Do vývaru promačkáme těsto skrz síto na halušky. Pokud síto nemáme, můžeme z těsta lžičkou odkrajovat maličké kousky.
Halušky ve vývaru s hráškem uvaříme a nakonec přidáme nakrájenou zeleninu. Hotovou polévku rozléváme do misek a na hladinu umístíme snítku čerstvé petrželky.