Drůbeží polévka s haluškami z pohanky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g hrášek
sůl
3 ks vejce
1 ks cibule
1 l voda
1 ks mrkev
0.3 ks kapusta
vegeta
čerstvá petrželka
100 g pohanková mouka
50 g pšeničná mouka
400 g drůbeží drůbky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na velké kousky. Čtvrtku menší kapusty propláchneme. Vodu nalijeme do hrnce a osolíme. Do osolené vody vložíme cibuli, kapustu a kuřecí drůbky. Dáme vařit.

  2. Smícháme obě mouky. Do nich vmícháme vegetu, petrželku, sůl, bazalku a vejce. Promícháme, přidáme trochu vody a vypracujeme těsto.

  3. Z vývaru odstraníme zeleninu a maso a vývar necháme chvíli vychladnout. Z ještě teplého masa odstraníme kosti - půjde to lépe. Do vývaru přidáme hrášek. Kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev na malá kolečka. Do vývaru promačkáme těsto skrz síto na halušky. Pokud síto nemáme, můžeme z těsta lžičkou odkrajovat maličké kousky.

  4. Halušky ve vývaru s hráškem uvaříme a nakonec přidáme nakrájenou zeleninu. Hotovou polévku rozléváme do misek a na hladinu umístíme snítku čerstvé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!