Drštková houbová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1-1 l vývar z masoxu
1 lžička sekaná petrželka
0.5 lžičky mletý pepř
3 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá paprika
500-600 g kotrč

Postup přípravy receptu

  1. Kotrč musíme několikrát propláchnout, abychom ho zbavili drobných nečistot a jehličí ze všech záhybů. Očištěný nakrájíme na plodnice a dusíme asi 20 minut ve 2 l vody s majoránkou a petrželkou. Pak houby vyndáme a nakrájíme na nudličky.

  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Za stálého míchání přidáme koření i sůl. Jíška nám s kořením ztmavne. Postupně přiléváme vývar, který můžeme nahradit i zeleninovým, a 20 minut ji provaříme. Nakonec vmícháme kotrč a prohřejeme.

  3. Podáváme na talíři zdobené snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!