Drožďová pomazánka s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks vejce
0 ks cibule
2 kostky droždí
2 hrstě medvědí česnek
podle chuti
sůl
0 lžiček cukr moučka
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Medvědí česnek nakrájíme nahrubo.

  2. Na menší pánvi si rozpálíme olej nebo sádlo a nakrájenou cibuli smažíme do zesklovatění. Potom přidáme nakrájený medvědí česnek s trochou cukru a drceného kmínu a osmahneme. Stačí smažit jen chvíli, aby česnek neztratil barvu. Od oka mírně osolíme a opepříme. Do pánve nyní nadrobíme kvasnice a dobře mícháme, až se ztratí hrudky a směs začne probublávat.

  3. Odstavíme z plotny a přidáme vejce. Vše opět vrátíme na plotnu a neustále mícháme do zhoustnutí. Je důležité ohřívat jen do mírného zhoustnutí, aby z pomazánky nebyla vajíčková míchanice. Chladnoucí pomazánku zjemníme trochou másla či margarínu. Taky tím dosáhneme jemnější konzistence. Pokud se vám stane, že pomazánku odstavíte později a je hodně hustá, přidejte po lžících trochu mléka. Teď stačí ochutnat a dochutit solí a pepřem podle chuti.

  4. Drožďovou pomazánku s medvědím česnekem namažeme nejlépe na čerstvý chléb. My zásadně jíme pomazánku ještě teplou, protože nám tak víc chutná a příteli zase natolik voní, že nevydrží do vychladnutí čekat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!