Drožďová pomazánka s medvědím česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 3 ks vejce 0 ks cibule 2 kostky droždí 2 hrstě medvědí česnek podle chuti sůl 0 lžiček cukr moučka mletý černý pepř podle potřeby 2 lžíce máslo
Postup Drožďová pomazánka s medvědím česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Medvědí česnek nakrájíme nahrubo.
Na menší pánvi si rozpálíme olej nebo sádlo a nakrájenou cibuli smažíme do zesklovatění. Potom přidáme nakrájený medvědí česnek s trochou cukru a drceného kmínu a osmahneme. Stačí smažit jen chvíli, aby česnek neztratil barvu. Od oka mírně osolíme a opepříme. Do pánve nyní nadrobíme kvasnice a dobře mícháme, až se ztratí hrudky a směs začne probublávat.
Odstavíme z plotny a přidáme vejce. Vše opět vrátíme na plotnu a neustále mícháme do zhoustnutí. Je důležité ohřívat jen do mírného zhoustnutí, aby z pomazánky nebyla vajíčková míchanice. Chladnoucí pomazánku zjemníme trochou másla či margarínu. Taky tím dosáhneme jemnější konzistence. Pokud se vám stane, že pomazánku odstavíte později a je hodně hustá, přidejte po lžících trochu mléka. Teď stačí ochutnat a dochutit solí a pepřem podle chuti.
Drožďovou pomazánku s medvědím česnekem namažeme nejlépe na čerstvý chléb. My zásadně jíme pomazánku ještě teplou, protože nám tak víc chutná a příteli zase natolik voní, že nevydrží do vychladnutí čekat.